Det goda livet....

Så då va man ensam.

Å himmel vad ensam jag känner mig...
All denna oro som mitt jobb skapar ibland är verkligen orättvis, tycker att jag gör allt för att ha den under kontroll. Tyvärr kan jag inte riktigt skriva ut vad jag menar, för vem vet vem som läser bloggar ;o/

Tur att även jag har min "penna" ( Stina´s beskrivning)!
Bara ett mejl eller samtal bort...och där finns hon, trygg, hjälpande och bättre vetande. Vad hade jag gjort utan min älskade mor?!

Men nu till annat!
Fy vilken elak kompis jag har...först berättar hon att hon inte ens läser min blogg!!! Va! Den är ju det mest intressantaste i världen ( oki, är inte världsbäst på att uppdatera).....Sen planerar hon roligheter och låter mig sitta här, ensam, när jag kunde ha hoppat på tåget å hakat på....
Vad är de för trevlig kompis jag har??
Fast idag är jag mega glad att hon inte gjorde de, för fy vilken bakis jag skulle ha haft.

Å min blogg är inte de viktigaste, hon finns där i telefonen när jag behöver få gjort saker här hemma....allt går så fort när vi surrar och fixar samtidigt. Hon finns där med de bästa argumenten, de är henne jag ringer när jag behöver någon som kan få mig att se saker bättre. Hon är hjälpsam, drivande (fast hon inte alltid vill) och otroligt klok.
Å du min vän har stått ensam med de stora besluten, den stora kärleken och enorma ansvar som ett barn innebär. Ibland tar du även ansvar över andras barn när något går på tok, you now what I mean. 
Så jo, hon är egentligen en snäll vän som jag tycker väldigt mycket om.
Tack för att du finns!

En annan vän då....
Hon testar på nya färdigheter, tror att hon klarar det galant. Håller tummarna för att det funkar lite bättre nu för henne.
Saknar hennes virvelvind person....hon får saker att hända, inte bara för henne själv utan även för oss vänner som har lite tuggummi under sulorna. När det gäller henne är inte lagom bra utan bra är bäst. Vad jag menar är att hon är inte riktigt nöjd med de hon åstadkommit utan vill göra mer för sig, sitt barn, sin sambo och alla andra runt henne. Alla behandlar inte henne rättvist men ändå står hon där gör sitt bästa, hon är en stark person
Tack för att du finns!

Sedan har vi ännu en....
Hon hittade hem igen, trodde aldrig att Kiruna va hemma för dig. Men de du vill göra genomför du, för de mesta är det en fin egenskap. Men älskade vän, sluta låta andra styra ditt liv! Du är den av oss som verkligen lever i familjen, den ursprungliga. Betyder det att vi andra har misslyckats eller är det du som har svaren på de stora frågorna, eller hade jag bara otur *skratt* Hos dig känns det alltid stormigt men på ett skönt sätt. Stor familj gör att de händer fler saker och att de är mer ljud. Du har verkligen kantrat med din båt, men tagit dig upp...blöt men i gott mod. Det rätta är inte alltid på ett sätt, du har förmågan att se det vi andra inte alltid ser...du ser lixom bakom det stora.
Tack för att du finns!


Ojoj, de bidde så där en lördagsmorgon när ensamheten slår sina klor i mig ;o)

Kram "bara jag"

Åka bräda, basta och tibax för utgång??? ;o)

Ja då sitter man här och väntar på att Oskar ska sluta skolan...då ska jag hämta honom så han hinner äta lunch innan tåget går, tågtiderna har ändrats så han hinner inte äta i skolan nå mer när han ska till pappa.

Sen är det jobb som gäller, men jag tror inte de blir så sent idag iaf....Inga middagsgäster.
Ledig helgen iaf *puh*

Idag hade vi -21 på morgonen, lite varmare än de varit. Men dock för kallt för att man ska må gott :o)

Lite piggare nu, bara lite ledvärk kvar *skönt*

Igår va de karate för Oskar, ser jätte bra ut. Han lär sig fort.
Och vilka slag och sparkar han ha!!!! Grabbarna bara flyger iväg och klagar att han slår för hårt....Så igår agerade jag mitz (stavning?) och jo han slår förbannat hårt, även jag hade svårt att stå kvar *skratt*
Bra för både kropp och huvud.... och självförtoende.

Moffagubben ränner på jobbet igen, hur får jag han att sluta utan att bli ovänner? Ifs så har han inte råd att bli ovän med mig, då blir han fasligt ensam här framöver....Syster vet vad jag menar, vet inte om jag kan/får skriva ut det ännu...?

Kanske kan önska lite varmare väder så man kan åka slalom i helgen...eller kanske lufta Hilding en sväng.

Stina hon åker till Abisko/Gränsen i helgen.....få se om jag får rätt Pigan *hehe*
Önskar Er bra väder och mycket skoj!

Oki...vad skriver jag mer....?

Va på utvecklingssamtal igår, kom inte upp nåt som jag inte redan visste. Så vi jobbar på som vi gjort.

Nu ids jag inte mer, kanske men bara kanske skriver jag mer sen.

Kram "bara jag"

Skoterfylla?

Oki då kör vi igen...

Lördag va Oskar ute med kompisarna och körde skoter, å främre varijatorn lossnar igen....Som tur är min son inte tappad bakom en vagn utan han skruvar fast allt mitt ute i skogen. Min duktiga kille!

Söndag va ut och körde tillsammans
Fast de började ju inte så bra...Startsnöret gick av på Hilding....lös med magnapullen (stavning?) och pillade rätt på snöret..inge besvärligt alls när man har hjälp av Oskar. Så nu kunde vi väl åka?
Nix, han startar inte....provar byta "dödare" med Oskar, å då hoppar han igång....Byter tibax och de funkar oxså.
Nå då åker vi....inte så långt, för då stannar Hilding bara så där...precis som när jag och moffa va ut, trodde då att de va choken som låg på...Men vi va på macken och köpte lite t-sprit, hällde i tanken och satt och pratade en stund..provade dra och han gick som en klocka, så de va en sup han ville ha.
Har jag en fylleskoter!?

Från måndag har jag varit hemma, drog på mig förkylning....feber, snorig och ledvärk......Känns lite bättre nu, så imorgon blir de allvar...kanske.

Oskar tragglar på i plugget, duktig kille!
Idag va han på UG, men tydligen inge roligt att va där för en del förstör för resten...hade varit nåt grisande förra gången så nu fick dom inte ens köpa läsk....Kompanistraff!

På fredag åker Oskar till Kiruna, nu är de pappas tur att rå om. Sen åker han nästa helg igen å blir då borta hela lovet *snyft*

Nästa helg åker jag upp till Kiruna.
Fira Catti på lördag, middag hos henne sen utgång. Ska bli jätte roligt faktiskt! *längtar*

Jobbade kväll på lördag, inge problem alls va bara två middag.

Bjöd moffagubben på middag igår, va väldigt uppskattat. Men fy vad slut man blir att umgås med honom i nån timma....surrar hela tiden, man hinner inte med många inlägg. Å allt handlar bara om honom och hans "storhet".

Nu fixa lite fika....ibland måste man ju ;o)

Kram "bara jag"

Bajsblogg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HADE SKRIVIT EN METER TEXT...Å BARA BORTA!!!!!!!!!!

Baka liten kaka....

Igår va jag på pub-kväll på Gästgiveriet, väldans lugnt för min del. Mötte upp mor, Bengt och mostrar där, lyssnade lite musik..sen va de hemmåt för "de äldre", trötta efter en helg med marknad *skratt* Stannade kvar till 1 då va de på med mössa och vantar å vandrade hemmåt, himla nöjd med kvällen.
Inge bakis alls idag!

Körde Oskar till backen vid 12, han sov ända till 11 så de fick bli så.
Åkte hem och dammsög, torkade, plockade, tvättade och skurade, himla skönt att ha ett städat hem!!!
Ni som känner mig vet att jag inte kan ha druckit särskilt mycket igår om jag orkat med sånt *skratt*

Har slängt ihop en sockerkaka, få se hur de blev...fick inprovicera (stavas nog inte så) en del grejer tog slut....få se hur den smakar *duktiga jag*

Oskar är ute och kör skoter, hoppas de inte händer nåt denna gång. Sist lossnade främre varijatorn *håller tummarna* Vill inte ut i snö-yran, säkert 20 cm snö på min skoter *brr*

Nu smaka kaka...


Kram "bara jag"

Stor eller liten?

Stor blev väldans liten....eller...man blev kvinna....eller....Aarno blev liiiten moster *skratt*
Hade tydligen inte uppfattat rätt vilka de va som skulle komma....Va ju mina mostrar som juu, hunnit träffa dom iaf *glad*

Oskar va med mommo och gammel mostrar på marknaden igår, blev en hel dag av kultur. De vuxna va så glada och stolta att han är så lätt att ha med sig. Klart de, han är ju min son!!
Vuollerim-barnen va lediga igår, som alltid när det är marknad.

Jobbade kväll igår, gästerna jätte nöjda med servicen. Ledig resten av helgen *skönt*

Idag va Oskar och jag på marknaden och frös...hittade lite saker som vi ville ha....och köpte.

Nu kollar han film i sitt rum där nere, men snart blir man väl iväg skickad från datorn.... ja de är ju faktiskt hans helt egna, och den står ju i HANS rum här uppe.....så de är bara att snällt flytta sig *ler*

Min vän, Catti, mådde inte så där jätte bra idag, tycker lite synd om henne men de mesta är självförvållat *hehe*

Trevllig lördag på Er alla!

Kram "bara jag"

Äntligen en del...

Då har marknadveckan dragit igång. Inte fullt så mycket jobb som jag trott...än så länge.
Oskar klarar sig bra trots att jag jobbar eftermiddag, han är ju van vid det...och jag är ju inte helt låst på jobbet om nåt allvarligt skulle hända.

Idag får jag och syster gäster, få se hur allt går.

Ny jacka ligger och väntar på att hämtas ut, den förra blev förstörd i nederkant....Delade meningar om hur och var, men det spelar ingen roll...Ny blev det.

Inte mycket tid till telefonprat med mina vänner just nu, vill umgås och finnas tillhands för Oskar när jag är hemma.
Imorn kommer tydligen moster M & Aarno till mamma, måste hinna förbi och träffa.

Undras hur Stina gör, hon brukar ju va på vintermarknaden.
Ring så kan vi planera om du är sugen på att åka, kusinen är ju full av briljanta idéer *skratt*

Ny chef igen och de funkar jätte bra! Driftig kvinna i massor.


Kram "bara jag"

RSS 2.0